Foamea este cel mai prost dusman al oricarui diete. Foamea sanatoasa este un semnal ca organismul are nevoie de un fel de combustibil pentru a functiona corespunzator. Aici, combustibilul inseamna alimente. Daca ati pierdut o masa, atunci este normal sa va fie foame.
Dar daca ati mancat o masa si simtiti ca va este foame inainte de masa urmatoare, nu faceti greseala de a subestima aceasta problema. Sentimentul de foame tot timpul nu este un semn bun.
O varietate de motive medicale pot fi in spatele acestui lucru. In astfel de cazuri, trebuie sa luati masuri cat mai curand posibil pentru a preveni consecinte mai grave asupra sanatatii.
Iata cateva motive pentru care simtiti foame tot timpul.
1. Lipsa de somn
O noapte de nesomn poate afecta doi hormoni legati de pofta de mancare. Ea poate provoca un nivel in crestere de grelina, un hormon care stimuleaza pofta de mancare, precum si un nivel scazut de leptina, un hormon care provoaca sentimente de plenitudine.
2. Excesul de stres
In timpul unei perioade dificile, cortizolul, hormonul de stres creste. Acest hormon va convinge corpul sa manance. De fapt, cortizolul va face sa simtiti pofta de zahar si de alimente bogate in grasimi.
3. Probleme de tiroida
Foamea excesiva este, de asemenea, asociata cu hipertiroidismul, o boala comuna care afecteaza tiroida. Daca tiroida este hiperactiva, inseamna ca suferiti de hipertiroidism.
4. Sindromul premenstrual (PMS)
Femeile care sunt pe cale fie la menstruatie simt, de asemenea, o crestere a poftei de mancare.
5. Sarcina
Multe viitoare mame urmeaza sa experimenteze o crestere a apetitului, ceea ce nu este un lucru rau. De fapt, o crestere a poftei de mancare va ajuta sa va asigurati ca bebelusul are suficienta substanta nutritiva pentru a creste.
Cu toate acestea, un apetit crescut in timpul sarcinii nu va da lumina verde sa mancati orice doriti. Consumati alimente sanatoase, legume verzi, fructe proaspete si fructe cu coaja lemnoasa.