Sfaturi pentru a fi fashion, alegând un stil vintage

Mai toate doamnele și domnișoarele pretind că iubesc hainele și accesoriile vintage și încearcă să-și creeze tot felul de ținute fashion folosind piese cheie din această categorie. „Vintage” este un cuvânt care se află pe buzele tuturor. Ne uităm mereu cu admirație la vedete precum Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn.

Însă, trebuie să ții minte faptul că hainele deja purtate și ceva mai vechi, cam de acum doi-trei ani, nu intră în categoria celor vintage, ci sunt pur și simplu haine second-hand, din colecții mai vechi. Le poți numi demodate, învechite, dar nu vintage.

Hainele care ar trebui să fie numite vintage aparțin trendurilor lansate între anii 1920 și anii 1980. Astfel, hainele din 2000 nu intră în această categorie. Vor fi poate considerate vintage doar pentru copiii sau nepoții dumneavoastră. Tocmai de aceea, noi îți venim în ajutor și îți recomandăm o serie de ponuri, dar și piese vestimentare care să vă ajute să îți creezi cu adevărat o garderobă vintage și care să vă facă să ajute să fii și fashion. Cele mai multe astfel de piese le poți întâlni la târgurile de vechituri sau în second-handuri.

  1. Dacă abia de curând ai început să îndrăgești acest curent, te sfătuim să te documentezi bine înainte de a cumpăra ceva. Sunt o mulțime de magazine care pretind că oferă haine și accesorii vintage, însă de multe ori acestea au prețuri mult prea mari. Desigur, excludem de aici, piesele vestimentare originale, care sunt cu adevărat fashion. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să cauți prin lăzile vechi cu haine ale mamei sau bunicii tale. Cu siguranță vei găsi ceva acolo care să te încânte. Mai ales dacă dimensiunile tale se potrivesc cu ale mamei sau bunicii tale, din vremurile când era tânără.
  2. Dacă ești gata să te aventurezi la cumpărături, cel mai bine este să-ți ascunți instinctele, să te înarmezi cu răbdare și să dai o raită prin second-handurile din oraș și târgurile de vechituri. O idee bună sunt și târgurile de antichități, însă pregătește-ți din timp bugetul pentru acestea pentru că oferă, de regulă, piese originale, destul de scumpe.
  3. Inveștește prima dată în accesorii fashion, care să te ajute să dai un aer vintage ținutei tale de zi cu zi. Aici recomandăm ceasurile de buzunar pe care le poți purta așezate pe un lănțișor, la gât, pălăriile cu flori și pene, broșele elegante, colierele din mărgele sau cerceii vintage care sunt foarte chic.
  4. Mare atenție cum îți alegi pantofii. Unii dintre acești sunt pur și simplu demodați, nu și vintage. De regulă, pantofii vintage sunt femini și comozi, datorită tocului de mici dimensiuni.
  5. Vintage înseamnă rochii sau fuste cu volane sau plisate. Investește cu încredere în astfel de haine, dacă nu cumva le ai deja în garderobă.
  6. Încearcă și fustele în cloș, extrem de seducătoare și feminine. Acestea au început să fie purtate și la sfârșitul anului trecut, așa că este posibil să te întâlnești încă în magazine. Optează pentru modele vesele, florale.

 

 

Leave a Reply