Haut Rhin, the picturesque village of Eguisheim

Top 5 cele mai pitoresti orasele din Franta

Multi oameni care calatoresc in Franta nu se indeparteaza de marile orase precum Paris si Lyon. Nu stiu ce rateaza: sate medievale cu strazi inguste si ziduri de cetate. De asemenea, acestia rateaza orasele fermecatoare in care vinurile domina suprem si se mai poate gasi o Franta mai traditionala. Chiar mai bine, multe orase mici din Franta sunt adesea situate in mijlocul peisajelor superbe ale muntilor si ale marii.

5. Moustiers-Sainte-Marie

Moustiers-Sainte-Marie, situat in sud-estul Frantei, este un sat pitoresc considerat unul dintre cele mai frumoase din Franta. Muntii din fundal fac acest sat foarte pitoresc. Faimos pentru olarit, satul este amplasat in terase pe un deal.

Moustiers-Sainte-Marie village view in Provence, France

4. Sant’Antonino

Sant’Antonino este un sat minunat, foarte pitoresc, situat la 460 de metri deasupra nivelului marii, pe insula Corsica, oferindu-i porecla “Cuibul vulturului”. Este unul dintre cele mai frumoase si mai vechi locuri din Corsica. Cunoscut pentru arhitectura sa, cele 75 de case din sat sunt unite. In afara de privelisti uimitoare, atractiile de top includ biserica din secolul al XI-lea, ruinele castelului medieval si un cuptor vechi de paine. Este un loc bun pentru drumetii, plimbare sau va puteti bucura de sporturi de apa pe plaja din apropiere.

Sant'Antonino ( Haute Corse )

3. Roussillon

Roussillon, asezat la poalele muntelui Monts de Vaucluse. Este o viziune plina de culoare, care trebuie vazuta in Luberon. Aici veti gasi cladiri rosii, in loc de alb sau gri, care sunt atat de comune in alta parte. Acest lucru se datoreaza faptului ca Roussillon este situat intr-unul dintre cele mai mari depozite de ocru din lume. Stancile rosii adauga la caracteristicile foarte pitoresti ale orasului. Satul si zona inconjuratoare sunt atat de colorate incat au fost adesea comparate cu o paleta a artistului si, cu siguranta, sunt o sursa de inspiratie pentru el.

Roussillon

2. Eguisheim

Eguisheim este chestia pe care o reprezinta notiunile noastre preconcepute despre ce ar trebui sa fie Europa: strazi inguste si pietruite si cladiri vechi colorate, cu intrari decorate. Localizat in Alsacia nu prea departe de granita cu Germania, Eguisheim a fost votat satul favorit al Frantei in 2013. Este renumit pentru vinurile sale. Eguisheim este, de fapt, cunoscut sub numele de “leaganul podgoriei din Alsacia”.

France, the picturesque village of Eguisheim in Alsace

1. Gordes

Ratacind in voie este cel mai bun mod de a vedea Gordes, unul din cele mai frumoase sate ale Frantei. Situat in regiunea Luberon din Provence, casele de piatra gri si albe in forma de spirala se ridica pe un deal stancos, care este inconjurat de o biserica si un castel medieval. Cel mai bun loc pentru a fotografia acest sat pitoresc este de la Bel-Air pe drumul D15. O priveliste superba este manastirea Semanque din secolul al XII-lea, unde monahii fac inca miere, lavanda si lichioruri. De asemenea, se pot vedea colibe rotunde de piatra, folosite de pastori.

Gordes

Leave a Reply