anxietate

Suferiti de anxietate? Aceste plante naturale sunt remediul ideal

Anxietatea este un sentiment de neliniste sau teama in fata unui posibil pericol, real sau imaginar. Ea raspunde la motive personale, la experiente neplacute din trecut si la o manipulare incorecta a emotiilor. Anumite remedii pot fi folosite ca un medicament natural pentru anxietate in loc de medicamente tipice.

Mai jos veti gasi cateva ierburi puternice care au demonstrat o putere enorma de scadere si control al atacurilor de anxietate.

De ce suferiti de o tulburare de anxietate?

Principalele cauze ale anxietatii sunt nivelele ridicate de stres, anumite afectiuni cum ar fi angina pectorala sau tulburari tiroidiene, consumul unor toxine (cafea sau alcool) sau anumite medicamente, cum ar fi cele prescrise pentru astm sau presiune arteriala.

Factorii de mediu pot, de asemenea, sa contribuie la acest lucru, cum ar fi zgomotul ambiental.

Simptomele acestei tulburari sunt variate: nervozitate, atacuri de panica, transpiratie, dificultati de respiratie, cefalee, ameteli, tremur, contractii musculare la nivelul umerilor si gatului, insomnie sau aparitia unor idei negative.

Fitoterapia sau utilizarea plantelor in scopuri terapeutice este foarte recomandabila daca suferiti de anxietate. Din acest motiv am ales anumite ierburi cu proprietati sedative, relaxante, tonice si nutritive pentru a ajuta sistemul nervos.

1. Sunatoare (Hyperycum perforatum L.)

Este un tonic reparativ al sistemului nervos. Veti incepe sa vedeti rezultatele dupa o perioada de utilizare prelungita, cel putin 4 luni.

Faceti o ceasca cu o lingurita de flori zdrobite de doua ori pe zi.

2. Valeriana (Valeriana officinalis)

Valeriana este folosita pe scara larga deoarece detine controlul asupra nervilor sistemului digestiv. Se recomanda calmarea palpitatiilor, spasmelor, varsaturilor, stresului, epuizarii nervoase etc.

Faceti o infuzie de 15 grame de radacina si lasati sa stea peste noapte. Beti doua cesti pe zi.

3. Musetel (Melisa officinalis)

Musetelul este, de asemenea, utilizat in medicina naturala pentru anxietate, deoarece este foarte util pentru toate tipurile de tulburari ale sistemului nervos.

Pregatiti o infuzie cu un varf de frunze uscate intr-un pahar cu apa si lasati-l timp de 15 minute. Beti 3 pahare pe zi.

4. Ceai verde (T. platyphylos, T. cordata)

Aceasta este una dintre cele mai utilizate plante pentru calmarea anxietatii. Are proprietati sedative si antispastice care lupta impotriva insomniei, stresului, anxietatii si nervozitatii.

 

Leave a Reply