manichiura oja semipermanenta

Pericole legate de folosirea unghiilor cu gel pe care nu le puteti ignora

Unghiile cu gel sunt, pe scurt, una dintre cele mai mari inventii de frumusete din ultimii ani … (aveti maini perfecte timp de pana la doua saptamani, nu este minunat?) Dar, in spatele acestei proceduri aparent inofensive, exista anumiti factori, cum ar fi razele ultraviolete care se aplica pentru a sigila gelul si posibilele deteriorari ale unghiilor pe care nu trebuie sa le ignorati.

Dar, lipsa de timp si dorinta de a tine mainile si picioarele in stare perfecta pentru mai mult timp, au dus la popularizarea manichiurii cu gel si oja semipermanenta.

Dar, la fel ca aproape totul, abuzul nu este niciodata bun si dermatologii avertizeaza ca o utilizare continua a acestui tip de produs provoaca leziuni ale unghiilor si chiar poate masca bolile sau semnele patologiilor care se manifesta prin ele, cum ar fi renale, hepatice, endocrine si probleme ale pielii.

Cu ani in urma, Academia Americana de Dermatologie a subliniat ca manichiura permanenta poate fi asociata cu o pierdere de stralucire si o fractura mai usoara a unghiei.

Rezultatul: unghiile slabesc, pierd grosimea, sunt mai predispuse la rupere si pot spori aspectul petelor galbene si granuloamele keratinice (pete albe). Prin urmare, se recomanda sa utilizati asa-numitele manichiuri cu oja semipermanenta ocazional, si nu la fiecare doua sau trei saptamani. Mai multe articole interesante gasesti pe vorbeadevarate.ro.

Dar, in afara de slabire, abuzul de manichiura permanenta poate provoca, de asemenea, infectii fungice sau bacterii si chiar alergii la substantele chimice care alcatuiesc gelurile. In acest sens, dermatologii ne sfatuiesc sa nu eliminam complet cuticula pentru a evita infectiile sau inflamatiile pielii, deoarece acestea servesc ca o bariera protectoare.

Cu toate acestea, daca alegeti sa faceti manichiura acasa cu acest tip de oja semipermanenta, OCU avertizeaza sa cumparati intotdeauna produse de calitate si aveti grija cu cele vandute pe Internet.

Unghiile cu gel sunt foarte frumoase, dar trebuie sa fiti atente la consecintele lor asupra sanatatii.

Leave a Reply