vin

Cum alegem vinul rosu si cum il combinam cu alimentele

Care este cel mai bun vin rosu? Probabil ca v-ati pus aceasta intrebare de multe ori. Selectarea unei sticle de vin poate parea aproape imposibila cand va aflati la magazinul de bauturi alcoolice, in magazinul alimentar sau la un restaurant. Exista atat de multe optiuni, cum ar fi alegerea de rosu sau alb, alegerea tipului de vin, selectarea anului si asocierea vinului cu alimentele.

Din fericire, exista cateva reguli de baza care va pot ajuta sa selectati o sticla de vin pentru orice ocazie, in orice scop si sa mearga cu orice alimente.

Luati in considerare aromele pe care le doriti
Vinuri cu caracteristici de baza variate, Merlot, de exemplu, are de obicei grade diferite de arome de fructe coapte – cassis, zmeura, cires negru si prune – impreuna cu notele erbacee sau picante.

Luati in considerare atributele altor gusturi
Amaraciunea si astringenta din taninurile strugurilor se numara printre calitatile “gustului” care pot caracteriza efectul total al experientei unui vin rosu si ar putea afecta preferinta dvs. Cand expertii vinului vorbesc despre structura, inseamna o combinatie de alcool, acid si tanini – componentele gustului de baza ale vinului – care creeaza o senzatie aproape tridimensionala in gura. In general, vinurile mai bune au o structura mai placuta.

Finisajul se refera la cat timp persista gustul si textura vinului dupa inghitire. Desi toate vinurile au alcool, unele creeaza o senzatie nedorita de caldura in gura cand nivelul de alcool al vinului este prea mare.

Luati in considerare alimentele servite
Vinurile cum ar fi cabernet si merlot, in general, completeaza feluri de mancare bogate, in timp ce vinurile in stil fructuos (cum ar fi Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio) se potrivesc cu alimente mai usoare, cum ar fi peste la gratar. Vinurile destul de simple functioneaza bine pe cont propriu ca aperitive. Cu cat vinul este mai complex, cu atat este mai larga gama de arome alimentare care il vor completa.

 

Leave a Reply