michele

Cele mai puternice femei ale anilor ’70 si ’80

In anii 1970 si 1980 a aparut un aflux de talente de sex feminin, puternice, care au rezistat in mare masura testului timpului. Arunca o privire la unele dintre cele mai puternice femei din anii ’70 si ’80, dintre care multe isi continua carierele pana in ziua de azi:

Barbara Streisand

Cu o cariera de sase decenii, Barbara este o cantareata de renume si iubita la nivel international, dupa ce a obtinut premii Emmy, Grammy, Oscar si Tony.

Olivia Newton John

Deja o cantareata de renume international incepand din 1971, Olivia Newton-John a devenit o stea de film cunoscuta la nivel international, cand a fost distribuita in muzicalul Grease (1978).

Goldie Hawn

Hawn a fost o ramura a Hollywood-ului, de la aparitia ei in Rowan & Martin’s Laugh-In la sfarsitul anilor ’60, inceputul anilor ’70. Ea a castigat un Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru Cactus Flower si a fost nominalizata la Oscar pentru cea mai buna actrita pentru rolul sau din Private Benjamin.

Kim Basinger

Desi ea este cea mai cunoscuta pentru rolul sau castigator de Oscar in 2002, L.A. Confidential, Basinger a inceput sa castige personaje in filme facute pentru televiziune la sfarsitul anilor ’70, urmat de debutul sau din 1981, in Hard Country.

Meryl Streep

Numai numele ei vorbeste de la sine. Streep s-a mutat la New York in 1975, dupa ce a studiat la Vassar si Yale, iar restul, este istorie. Vanity Fair a comentat ca “este greu sa ne imaginam ca a existat o perioada pana cand Meryl Streep a fost cea mai mare actrita in viata”.

Susan Sarandon

In timp ce Sarandon ramane o piesa respectabila pe scena de la Hollywood pana in prezent, multi fani o recunosc in primul rand pentru rolul ei in clasicul spectacol “Rocky Horror” (1975).

Jodie Foster

Foster a fost o actrita de succes din 1977. Ea este, de asemenea, o castigatoare a premiului Oscar, absolventa la Yale, si regizor independent.

Rene Russo

Desi nu a inceput sa obtina roluri de film pana in anii ’90, Russo a devenit o figura familiara in imaginatia culturii pop din anii ’70 / ’80 datorita unei cariere de modeling care a inclus aparitii de coperta in publicatiile majore precum Vogue si Cosmopolitan.

Leave a Reply