Sweet young woman holding a product in a grocery store and smiling

6 produse nesanatoase pe care le cumparam din magazinele ecologice

Magazinele de alimente sanatoase pot fi gasite peste tot. Ele sunt cu siguranta un loc convenabil pentru a face cumparaturi pentru produse ecologice. De la produse alimentare si produse de ingrijire a parului si pielii, la suplimentele de sanatate, puteti gasi un numar nesfarsit de lucruri in astfel de magazine.

Dar, doar pentru ca faceti cumparaturi intr-un magazin de produse ecologice, nu inseamna ca tot ce puteti cumpara este absolut sigur si bun pentru dumneavoastra.

Pot exista mai multe produse in astfel de magazine numite “naturale” si “organice”, dar in realitate ele pot constitui un pericol pentru sanatate. Este important sa fiti un cumparator constient daca vreti sa traiti sanatos – atat din punct de vedere fizic cat si mental.

Iata cateva dintre lucrurile daunatoare pe care le puteti cumpara din magazinele de sanatate.

  1. Iaurt cu arome

Iaurtul este un aliment sanatos, dar ar trebui sa renuntati la cumpararea iaurtului aromat – chiar daca acesta este depozitat in frigiderul unui magazin de produse alimentare de sanatate.

De asemenea, evitati iaurturile tratate termic.

2. Sucuri de fructe

Magazinele de produse alimentare sanatoase vand adesea o varietate de sucuri de fructe, iar oamenii continua sa cumpere sucurile gandindu-se ca fac o alegere sanatoasa.

Dar majoritatea sucurilor de fructe ambalate nu sunt sanatoase. Chiar daca cumparati 100% suc de fructe de calitate, probabil ca are aditivi nesanatosi.

Sucurile de fructe ambalate contin de obicei produse chimice, conservanti si indulcitori artificiali. Prin urmare, ceea ce consumati este doar apa cu zahar si fructe.

In plus, lucrurile bune din sucurile de fructe, precum fibrele, sunt adesea scoase. Din punct de vedere nutritional, exista putine avantaje din consumul de sucuri de fructe ambalate.

3. Suplimente pe baza de plante

Doar pentru ca magazinul dvs. de sanatate vinde suplimente pe baza de plante si ati citit despre un anumit supliment undeva, nu inseamna ca ar trebui sa cumparati suplimentul.

Suplimentele pe baza de plante ar putea dauna sanatatii dvs. daca sunt utilizate in mod necorespunzator. De asemenea, pot interactiona cu alte suplimente sau medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala, care se pot dovedi a fi periculoase sau chiar pot pune viata in pericol.

Exista numeroase beneficii ale utilizarii suplimentelor pe baza de plante, dar este important sa consultati medicul sau medicul inainte de a lua orice suplimente.

4. Bauturi sport sau energizante

Bauturile sportive sau energizantele sunt fabricate si comercializate pentru sportivi. Aceste bauturi contin adesea electroliti (saruri) si zahar, care pot fi benefice pentru sportivi deoarece transpira foarte mult.

Dar pentru cei care nu sunt implicati in eforturi sportive riguroase, bauturile sportive sau energizantele nu sunt de folos.

Daca nu sunteti atlet, ramaneti la apa curata, apa aromatizata sau apa de nuca de cocos pentru a completa lichidele pierdute si pentru a va mentine corpul bine hidratat.

5. Produse fara gluten

Produsele fara gluten sunt bune pentru persoanele care sufera de boala celiaca sau de intoleranta la gluten. Cu toate acestea, exista si cateva dezavantaje ale acestor produse, de asemenea. Cele mai multe produse fara gluten au o compozitie nutritionala mai scazuta. In plus, cele mai multe alimente prelucrate care nu contin gluten sunt bogate in toxine.

6. Dressinguri pentru salata

Salatele sunt un plus sanatos pentru orice plan de dieta. Fructele si legumele crude sunt pline de fibre, antioxidanti si alti nutrienti.

Dar daca folositi dressingurile de salata cumparate de la un magazin de produse alimentare pentru a da o ultima atingere salatei, atunci faceti o mare greseala.

Dressingurile pentru salata contin adesea ingrediente cum ar fi maioneza bogata in grasimi, ulei de soia si sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza, toate acestea fiind grave pentru sanatatea dvs. In plus, probabil contin si conservanti.

Leave a Reply